Acasa -> Monede si bancnote -> Articole -> Voi merge la Veronafil, mai 2010

Voi merge la Veronafil, mai 2010


Important: Acest articol a fost scris pe 12 aprilie 2010; intre timp am fost la acest targ si impresiile mele se gasesc in alt articol iar acest articol nu mai este de actualitate; totusi nu l-am sters pentru ca poate fi de interes pentru o eventuala planificare a unei excursii la alt targ din viitor.

Cea de-a 114-a editie a Veronafil se va desfasura la Verona intre 21 si 23 mai 2010; gasiti aici lista celorlalte targuri importante din 2010. Eu am mai fost si la editia precedenta a acestui targ, in decembrie 2009, si impresiile de atunci se gasesc in acest articol. Vineri 21 mai este deschis intre 10-18, sambata intre 9-18 iar duminica intre 9-13; accesul este gratuit in toate zilele. Intentionez sa merg si la editia din mai 2010 acolo, daca mai vrea sa vina cineva scrieti-mi si poate mergem impreuna. Costurile pentru cineva este din zona Munteniei si zboara din Bucuresti sunt astfel:

Transport aerian - Wizzair zboara zilnic de la Bucuresti - Baneasa catre Bergamo - Orio al Serio; tariful lor pentru bilete cumparate acum cand scriu articolul (12 aprilie) este de 120 de lei cu toate taxele incluse, deci aproximativ 29 de euro. Se rezerva biletul pe site si se poate plati la orice sucursala OTP Bank din tara; se poate plati si direct cu cardul pe site contra unei taxe suplimentare de 20 de lei, deci astazi tariful pentru plata cu cardul pe site ar fi 140 lei. Biletul de avion trebuie cumparat cu anticipatie altfel tariful acesta avantajos nu va mai fi disponibil; pe masura ce data plecarii se apropie tariful va fi din ce in ce mai mare. Eu personal mi-am cumparat deja biletul, platind cash la OTP Bank in Bucuresti.

Transport local - de la aeroportul Bergamo pana la gara orasului sunt 3.8 km pe jos; exista si autobuz la fiecare 30 minute, 1.75 euro. De la Bergamo la Verona sunt circa 2 ore cu trenul, schimband odata fie in Brescia, fie in Treviglio la un tarif de circa 7 euro per segment; Trenitalia este operatorul feroviar iar biletele se cumpara de la automat la fata locului, platind cash. In fine, de la gara Verona pana la targ sunt 15-20 de minute pe jos; exista si autobuze dar sunt nepractice, timpul de asteptare fiind prea mare.

Cum avionul soseste la Bergamo vineri seara, noaptea de vineri spre sambata se poate dormi fie la hotel (40 euro camera single ar cam fi minimul posibil), fie in aeroport la Bergamo (din pacate aeroportul nu este bine dotat pentru dormit), fie noapte alba prin oras in Brescia sau Verona. Total cheltuieli in varianta super-low-cost (mers pe jos cei 3.8km de la aeroport la gara Bergamo si noapte alba) ar fi de 29 + 14 = 43 euro iar in varianta confortabila (autobuz de la aeroport la gara, dormit la hotel) ar fi de 29 + 2*1.75 + 14 + 40 = 86 euro.

Orarul ar fi cam asa: Vineri seara (21 mai) plecare din Bucuresti - Baneasa la 17.10, sosire Bergamo la 18.25; tren Bergamo - Verona; optional cazare la hotel in Bergamo, Brescia sau Verona; sambata dimineata la ora 9 targul incepe; stat 5 ore si un sfert la targ, pana la 14.15 cand se pleaca la gara; la 14.40 pleaca trenul, se schimba in Treviglio si la 16.39 sosire in Bergamo; avionul catre casa pleaca la 18.55 din Bergamo cu sosire la Baneasa sambata 22 mai ora 22.05.

Daca mai e cineva interesat scrieti-mi si putem sa mergem impreuna; e mai placut asa. Eu o sa merg oricum chiar si singur, avand deja biletul de avion cumparat; e o oportunitate care e pacat sa fie scapata iar 43 sau 86 euro cost total mi se pare un pret rezonabil. Totusi super-pretul de 120 de lei dus-intors cu toate taxele la avion nu va mai fi oferit mult, probabil deja in jur de 20 aprilie va fi ceva mai scump.


Click aici pentru intoarcere la lista de articole sau aici pentru pagina principala; daca v-a placut sau ati gasit interesant acest articol as aprecia daca mi-ati spune aceasta printr-un mail; tot pe mail sunt binevenite si corecturi, critici sau sugestii.