Acasa -> Monede si bancnote -> Articole -> Impresii de la Charing Cross Collectors Fair, Londra

Impresii de la Charing Cross Collectors Fair, Londra

Desi este cel mai mare targ saptamanal de profil din Londra este mai degraba micut; eu am fost de doua ori acolo, odata in mai 2009 si odata in octombrie 2009; de fiecare datacand am fost eu erau poate vreo 40 de ofertanti, dintre care peste jumatate cu timbre si vederi si poate doar vreo 15-20 cu monede si bancnote. Majoritatea vanzatorilor ocupa cate o masa, unii cu oferta mai bogata se intind si pe doua mese.

Se desfasoara in fiecare sambata intre 9 si 17 intr-o parcare subterana (!!) in dreptul statiei de metrou Embankment si garii Charing Cross, chiar in centrul orasului; intrarea prin strada Villiers, o usa anonima ce da in parcarea subterana; sunt indicatoare ce te directioneaza. Intrarea e libera (gratis). Desi teoretic tine pana la ora 17 cam dupa 14.30 lumea incepe sa stranga asa ca cel mai bine este de mers dimineata.

Majoritatea celor care aveau in oferta monede aveau atat clasoare cu holder-e (nu m-au interesat) cat si tavite cu monede vrac; tavitele erau sortate pe preturi - 50p, 1 lira, 2 lire, 3 lire, 5 lire. Oferta foarte bogata la monedele Marii Britanii, cele din Channel Islands (Jersey/Guernsey) precum si din fostele colonii; si din restul lumii oferta este mult mai bogata decat la targurile din tara noastra. Exista si vanzatori care au bancnote vrac (circulate), majoritatea la o lira. Bacnote necirculate nu am vazut.

Eu am petrecut de fiecar data cate 3-4 ore acolo si mi-a placut; vanzatorii foarte amabili si serviabili, atmosfera placuta si linistita. Cu un zambet si atunci cand cumperi mai mult poti obtine si reduceri; de exemplu din tavita de monede 50pence de obicei vor fi de acord sa iei 50 de monede la 20 de lire, de exemplu. Nu cred ca merita un drum special pana acolo dar pentru cine are drum oricum la Londra intr-o sambata merita incercat.

Nu trebuie confundat cu London Coin Fair, o cu totul alta manifestare care se desfasoara de 3 ori pe an intr-un cadru mult mai select si care are ca public-tinta colectionarii de monede valoroase.


Click aici pentru intoarcere la lista de articole sau aici pentru pagina principala; daca v-a placut sau ati gasit interesant acest articol as aprecia daca mi-ati spune aceasta printr-un mail; tot pe mail sunt binevenite si corecturi, critici sau sugestii.