Acasa -> Monede si bancnote -> Articole

Aici am grupat sub forma unor articole diverse ganduri, pareri si comentarii despre diverse aspecte ale activitatii de colectionare a monedelor si bancnotelor; personal colectionez inca din 1986 si dupa mai mult de douazeci de ani inca o fac cu placere, astfel ca in aceasta perioada destul de lunga de timp cred ca am acumulat o oarecare experienta care imi permite sa emit niste pareri (sper eu) pertinente si la obiect.

Am grupat articolele in cinci categorii; in primul rand cele care se refera la colectionare in general, apoi cele despre targurile numismatice (atat cele la care am fost personal cat si altele), apoi cele despre monede (intelegand prin asta monedele de metal comun), cele despre monede de argint si la final cele despre bancnote. Fiecare articol este urmat si de data cand a fost scris si in cadrul fiecarei categorii articolele sunt sortate dupa aceasta data, cu cele scrise mai recent mai sus in lista.

Toate articolele sunt scrise de mine personal; nimic nu este copiat de altundeva. Ele reflecta doar parerile mele; orice greseli sau erori sunt neintentionate. Atat textele de mai jos cat si imaginile asociate le-am trecut in public domain si pot fi folosite in orice scop de catre oricine. Articolele marcate cu au fost scrise in ultimele 4 zile, cele cu in ultimele 10 zile iar cele cu in ultima luna. Cu steluta galbena am marcat articolele pe care le consider mai interesante sau importante.

Lectura placuta! Stefan.

Generalitati

Targuri numismatice

Monede

Monede de argint

Bancnote

Toate articolele de mai sus reprezinta doar opiniile mele si in general felul cum vad eu realitatea; parerile sunt prin definitie ceva subiectiv astfel ca puteti fi de acord sau nu cu mine. Astept cu placere orice sugestii, propuneri sau corecturi pe mail.